Бланширани тиквички

24/12/2011
"Когато става дума за тиквички, винаги има поне две мнения по въпроса, но мнозина твърдят, че бланширани са най-вкусни!"
Приготвяне15 мин.
Готвене1 мин.
Общо16 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 466
  • Преглеждания за месеца86
  • Преглеждания за седмицата19
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • тиквички - 2 - 3 броя
  • зехтин - 100 мл
  • мащерка - 1/2 ч.л.
  • риган - 1/2 ч.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте тиквичките и ги нарежете на кръгчета.

Кипнете вода в тенджера и потопете тиквичките за 30 секунди в нея, докато леко омекнат.

Отцедете ги и ги наредете в голяма чиния.

Разбъркайте зехтина с мащерката ригана и залейте бланшираните тиквички.

Поръсете със сол и черен пипер и поднесете.подобни рецепти тук

5 7
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар