Сладко от розови листенца

28/10/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Такова ароматно и вкусно сладко може да бъде приготвено само в България "
Приготвяне140 мин.
Готвене25 мин.
Общо165 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо47
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • розови листа - 400 г
  • захар - 500 г
  • вода - 900 мл
  • лимонена киселина - 1 ч.л.

Начин на приготвяне

Отделете внимателно листенцата на розите и ги измийте със студена вода. Подсушете ги и към тях добавете захарта. Хубаво претрийте с ръце и ги оставете да престоят за 2 часа.

Налейте водата в тенджера и добавете листенцата със захарта. Варете сладкото около 20-25 минути на умерена температура или докато сиропът се сгъсти.

Накрая прибавете лимонтозуто и след 2-3 минути свалете от котлона. Разпределете сладкото в сухи бурканчета, затворете и ги обърнете надолу с капачката, за да изстинат.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар