Свинско плакия

Gergana TsvetanovaGergana Tsvetanova
Готвач
4453k7184k2
Свинско плакия
Снимка: Gergana Tsvetanova
1 / 3
23/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4
"За скъпи гости и добри приятели - само най-вкусното свинско плакия"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • праз - 1 стрък
  • лук - 3 глави кромид
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • домати - 2 буркана пасата
  • сол - щипка
  • черен пипер - щипка
  • дафинов лист - 2 - 3 бр.
  • олио - 1/3 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинското, сипете олиото в тиган и запържете леко месото. Прехвърлете го заедно с мазнината в тава.

Добавете нарязаните зеленчуци, доматите и подправките, разбъркайте добре и полейте с малко олио.

Печете плакията да се сгъстят доматите и остане на мазнина.

Свинското плакия е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: