Сръбска Мусака

28/10/2016
"Не сте опитвали сръбска мусака - не знаете какво сте изпуснали "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 202
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • пилешки дробчета - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • гъби - 200 г
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За заливката
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 1 бр.
  • брашно - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на шайби и го поставяме на дъното на тава, поръсваме лука със сол, черен пипер и чубрица.

Върху лука поставяме пилешките дробчета и ги поръсваме с подправките. Добавяме морковите и чушките нарязани на кубчета, а гъбите - на филийки.

Добавяме олио и разбъркваме, печем на фурна 200 ºC до загар.

Прибавяме заливката и печем до зачервяване на същата температура.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар