Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Банички с телешка кайма

Банички с телешка кайма

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Банички с телешка кайма
Снимка: Ваня Георгиева
2 / 3
28/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
9
"Вкусни месни банички, които смятаме да хапнем като лека вечеря"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет 500 г (Фамилия)
  • телешка кайма - 350 - 400 г
  • яйца - 1 бр.
  • чубрица
  • черен пипер
  • червен пипер
  • олио
  • сол
  • масло - за намазване
  • праз - по желание в каймата (или кук)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесвате каймата с подправките и яйцето, ако е необходимо, добавете малко газирана вода, за да се разнася по лесно на корите.

Разпъвате корите и нанасяте от каймата на тънък слой, поръсвате с малко олио и навивате, като хващате 2 кори.

Готовата пуричка редите в намазаната или покрита с хартия тава на печката.

Така процедирате с останалите кори и кайма.

Готовите банички намазвате с разтопено масло и печете в загрята фурна на 180 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: