Критараки с телешко на фурна

28/10/2016
"Знаете, че на покани за обяд с вкусно телешко месо не отказваме "
Приготвяне10 мин.
Готвене60 мин.
Общо70 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 339
  • Преглеждания за месеца113
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • телешко месо - 1 кг
  • орзо - 500 г Арпа фиде (вид паста)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домат - 1
  • бяло вино - 200 мл
  • кашкавал - 200 г
  • дафинов лист
  • олио
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапчици и запържете. Нарежете лука и чесъна на много ситно и ги прибавете към месото.

След като са се позапържили, изгасете с виното и сипете водата. Оставете на бавен огън да ври. Опитвайте месото и ако не е готово, доливайте вода.

Когато е готово и остане на сос, прибавете рендосаният домат, дафиновият лист и сол. Щом водата от доматът се е изпарила, го махнете от котлона.

В друг съд в подсолена вода сварете арпата около 15 минути. Изцедете и я прибавете към телешкото. Разбъркайте и при сервиране поръсете с кашкавал!

Източник: Соня Георгиеваподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар