Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Критараки с телешко на фурна

Критараки с телешко на фурна

Критараки с телешко на фурна
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
1 / 4
27/05/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Знаете, че на покани за обяд с вкусно телешко месо не отказваме"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 1 кг
  • орзо - 500 г Арпа фиде (вид паста)
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • домат - 1
  • бяло вино - 200 мл
  • кашкавал - 200 г
  • дафинов лист
  • олио
  • сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на хапчици и запържете. Нарежете лука и чесъна на много ситно и ги прибавете към месото.

След като са се позапържили, изгасете с виното и сипете водата. Оставете на бавен огън да ври. Опитвайте месото и ако не е готово, доливайте вода.

Когато е готово и остане на сос, прибавете рендосаният домат, дафиновият лист и сол. Щом водата от доматът се е изпарила, го махнете от котлона.

В друг съд в подсолена вода сварете арпа фидето около 15 минути.

Изцедете и го прибавете към телешкото. Разбъркайте и при сервиране поръсете с кашкавал!

Критараки с телешко на фурна е готово.

Източник: Соня Георгиева

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
и къде го слагате във фурна до колкото разбрах пържите и варите всичко 14 години го готвя в гърция и доколкото знам го слагаме във фурната слагаме и канела която не видях в рецептата
13.11.2022 19:57
1