Пуйка със зеле

25/12/2011
от БогиНовак
"Знаете ли как започва любимата ни коледна песен? Пуйка със зеле ще хапнем и за вас нищо няма да оставим - останалото сме забравили "
Приготвяне30 мин.
Готвене90 мин.
Общо120 мин.
Порции8-10
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 081
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4,5 от 5

Необходими Съставки

  • пуешко месо - 1 пуйка
  • зеле - 1/2 кисела зелка, голяма
  • бекон - 200 г
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой, по - голям
  • олио - 3 - 4 с.л.
  • червен пипер - 1 с. л.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете пуйката и я порционирайте. Сварете парчетата пуешко във вряща вода, за около 20 минути.

Накълцайте ситно лука, а бекона нарежете на малки кубчета. Загрейте мазнината в дълбок тиган и ги задушете, след което добавете и ситно нарязания морков.

Объркайте с малко сол, черен и червения пипер. Добавете накълцаното кисело зеле и долейте от бульона на пуешкото.

След известно време добавете и месото, разбъркайте добре и прехвърлете всичко в тава. Сложете да се изпече в предварително загрята фурна на около 200 градуса.подобни рецепти тук

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар