Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Пица с шунка, царевица и гъби

Пица с шунка, царевица и гъби

Пица с шунка, царевица и гъби
Снимка: Анонимен
1 / 5
28/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2
"Решени сме да опитаме всички пици по света, някои дори и по два пъти, за да открием най-вкусните"

Необходими Продукти

  • за тестото
  • брашно - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч. топла
  • мая - 7 г.суха
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за гарниране
  • лютеница - 30 г
  • прошуто - 50 г
  • царевица - 30 г
  • гъби - 3 бр. пресни
  • кашкавал - 50 г
  • риган
  • босилек
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете брашното в дълбока купа, смесете го със солта и разбъркайте. Направете кладенче в средата, добавете разбитото яйце, и шупналата мая със захарта и водата.

Добавете олиото, бъркайте с лъжица, трябва да се получи рядко тесто, което не се точи. Разделете тестото на 2 части. Вземете едната част и я сложете в намазнена тавичка, разплескайте с ръце и оставете за 20 минути, за да почине.

Намажете блата с лютеницата, поръсете с подправките, разпределете прошутото, нарязаните гъби, царевицата. Печете пицата за 10 минути на 220 градуса, поръсете с кашкавал и оставете за още 2-3 мин. във фурната.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: