Коледен венец с канела и бадемов марципан

28/10/2016
Добринка Петкова
отДобринка ПетковаМастър Шеф12522041396
"Не украсявайте само къщата, украсете подобаващо и празничната трапеза с този коледен венец "
Приготвяне80 мин.
Готвене35 мин.
Общо115 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 351
  • Преглеждания за месеца7
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сипете топлото мляко. Добавете захарта, маята и 2с.л брашно. Разбъркайте и оставете маята да се активира.В друга купа пресейте брашното. Направете кладенче и изсипете маята, захарта и разтопеното масло.

Замесете меко и гладко тесто.Оставете да втаса около 40 минути. Разточете тестото на правоъгълна кора. В купичка смесете мекото масло, захарта , канелата и бадемовия марципан.Разбъркайте хубаво с вилица.Намажете кората с пълнежа и поръсете със сушени плодове (стафиди, боровинки и др.).

Завийте на руло и го разрежете на две по дължина.Обърнете двете части с рязаното нагоре и ги преплетете. Застелете тава с хартия за печене.Преместете рулото и го завийте на венец.Поръсете с филирани бадеми и оставете да втаса за 30 минути.

Печете на 180 градуса, около 35 минути.Извадете венеца от фурната.Оставете да се охлади и по желание го поръсете с пудра захар.

Източник- Cooks and Bakesподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Христилияна Личева
Страхотен е !
0
0
Сия Рибагина
Сия Рибагина
28.10.2016 17:31
Създава страхотно празнично настроение, прекрасен е! :)
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв