Пълнен хляб с пиле и гъби

28/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294217675
"Честно казано не сме големи почитатели на хляба, но когато е гарниран по този начин - просто няма как да му устоим "
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 474
  • Преглеждания за месеца2424
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пилешкото месо, може да ползвате гърди или бутчета, отцедете и обезкостете, накъсайте на парчета. Сложете в дълбок тиган зехтина и маслото, загрейте на котлона. Почистете гъбите и нарежете на тънко.

Сложете ги в тигана и запържете за 5 минути. Добавете накъсаното месо, разбъркайте и гответе още 5 минути. Добавете виното и оставете да се изпари алкохолът за няколко минути, отново разбъркайте и сложете топеното сирене, нарязаните на дребно краставички и подправете на вкус.

Гответе още 5 минути и сложете сметаната. Разбъркайте и махнете от котлона. Заквасената сметана не трябва да кипва, така че внимавайте.

Вземете един голям хляб, отрежете внимателно горната му част като капак и издълбайте средата, отделете я за галета. Намажете вътрешността на хляба с лютеницата, изсипете плънката и поръсете с настърган кашкавал.
Сложете хляба в загрята фурна на 180 градуса да се запече за десетина минути до златист цвят на кашкавала.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар