Селска яхния с дробчета

28/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67495719835
"Яхния за чудо и приказ, опитайте и ще се уверите "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 419
  • Преглеждания за месеца147
  • Преглеждания за седмицата28
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете лука на дребно.

Почистете и измийте пилешките дробчета. Загрейте зехтина в дълбока тенджера, сложете дробчетата и запържете за няколко минути, докато сменят цвята си, добавете лука и разбъркайте.

Гответе до омекване на лука, нарежете доматите на дребно, сложете ги в тенджерата заедно с доматите консерва. Разбъркайте и подправете със сол и дафинов лист.

Оставете яхнията да кипне, добавете половината бульон и разбъркайте.
Сложете в едно малко бурканче червения пипер и брашното, сипете останалия бульон и затворете с капачката. Разтресете буркана, така че съставките да се смесят, така брашното няма да образува бучки, разбийте добре и сипете в тенджерата.

Разбъркайте отново, подправете с черен пипер и гответе 15 мин, като периодично бъркате, защото ще се сгъсти и има опасност да захване на дъното. Преди да махнете от котлона, поръсете с магданоз.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!