Мраморен кекс, покрит с течен шоколад

28/10/2016
ГЕРГАНА ЯНКОВА
отГЕРГАНА ЯНКОВАИноватор2733355292
"Кекс и шоколад - това е класика, която никога няма да ни омръзне "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 687
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте маслото и захарта до кремообразна пяна. Прибавете ванилова захар, ром, щипка сол и едно по едно яйцата, като след всяко яйце сместа се разбива добре.

Пресейте брашното и бакпулвера в отделна купа. Прибавете ги на 3 пъти, като след всяко прибавяне сместа се разбива. Сложете и 3-те с.л. прясно мляко.

Изсипете 2/3 от сместа в набрашнена и намаслена кексова форма за печене и подравнете. Към останалата смес прибавете захар /20 г/, какао /20 г/ и 2 с.л. прясно мляко. Разбъркайте до получаване на гладка смес.

Прибавете към бялата смес във формата за печене и отново подравнете. С помощта на вилица или лъжица се правят няколко кремообразни движения.

Печете в предварително загрята фурна 180 градуса за 40-50 мин, като проверявате готовността с дървена клечка. След като е готов, се изчаква 15 мин. да се охлади и се изважда от формата.

След като е напълно изстинал кексът, се залива с предварително разтопения на водна баня шоколад.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Яница Николова
Вкусно,моят е без шоколад.
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв

Подобни от Ezine.bg

Кулинарна Мрежа
Facebook Group · 51 711 членове
Стани част от нашата кулинарна платформа. Готви и се забавлявай със стотици кулинари от всички краища на страната!