Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пълнена Питка»Кемерка с праз и телешка кайма

Кемерка с праз и телешка кайма

Фати КамбероваФати Камберова
Помощник Готвач
1078262407712
Кемерка с праз и телешка кайма
Снимка: Фати Камберова
1 / 3
29/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
10 парчета
"Само ароматът разкрива каква вкусна изненада се крие под тестения капак на тази кемерка"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 250 г
  • мая - 1 кубче
  • захар - 1/2 с.л.
  • сол - 1/2 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • брашно - 500 г
  • За плънката
  • телешка кайма - 500 г
  • праз - 4 стръка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 щипка
  • чубрица - 2 ч.л.
  • сол
  • За поръсване
  • масло - за намазване, разтопено
  • маково семе
  • сусам
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В затопленото мляко разтваряме маята, солта и захарта. Прибавяме яйцата, олиото и разбъркваме добре.

Добавяме брашното и омесваме, докато получим еластично тесто. Оставяме на страна покрито с кърпа да втаса.

Режем праза на едро и го запържваме в олиото до златисто.

Размиваме с малко вода каймата и прибавяме черния пипер.

След като се е позапържил празът прибавяме каймата. Добавяме червения пипер, чубрицата, сол на вкус.

Разбъркваме добре и запържваме да остане на мазнина.

По-голямата част от тестото разточваме на кора, голяма колкото тавата, в която ще печем. Намазваме тавата с малко мазнина и брашно и с разточената кора покриваме тавата.

Изсипваме плънката вътре и краищата, които излизат от тавата, ги сгъваме навътре.

Останалото тесто го разточваме като капаче и покриваме кемерката отгоре. Пожелание украсяваме кемерката по наш вкус.

Намазваме я с разтопено масло и поръсваме с маково семе и сусам.

Печем в затоплена на 180 градуса фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: