Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Дупчен сладкиш с крем

Дупчен сладкиш с крем

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Дупчен сладкиш с крем
Снимка: Сия Рибагина
1 / 11
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"В сърцето, хладилника и в на масата ни винаги има място за този разкошен дупчен сладкиш с крем"

Необходими Продукти

  • за сладкиша
  • брашно - 1 и 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч
  • яйца - 3 бр.
  • прясно мляко - 1/3 ч.ч.
  • бакпулвер - 15 г
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • за крема
  • прясно мляко - 500 мл
  • масло - 50 г
  • жълтъци - 3 бр
  • захар - 1 к.ч.
  • нишесте - 3 с.л. царевично (равни)
  • брашно - 2 с.л. равни
  • ванилия - 2 бр.
  • за поръсване
  • шоколад - 100 г млечен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбийте яйцата със захарта до кремообразна смес, добавете олиото на тънка струя и млякото.

Пресейте брашното, какао, ванилия и бакпулвер.

Изсипете яйчената смес при брашното и другите сухи съставки. Разбъркайте до хомогенна еднородна какаова смес.

Намажете тавичка с малко олио и поръсете с брашно, изсипете кексовата смес и сложете във фурната.

Загрейте на 180 градуса и печете сладкиша около 40 мин. до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади.

През това време направете крема, като в купа разбиете жълтъците със захарта до кремообразна смес, добавете брашното и нишестето и разбъркайте много добре до получаване на каша.

Затоплете леко млякото и сипете внимателно при яйцата, разбъркайте. Сипете сместа в тенджерка и сложете на котлона. Загрейте и оставете да кипне, щом заври, ще започне да се сгъстява, трябва енергично и непрекъснато да бъркате до получаване на гъст крем. Изключете котлона, сложете маслото и добавете ванилията. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.

Вземете малка ракиена чашка или малък ринг. С помощта на чашката направете дупки в сладкиша с разстояние една от друга, издълбайте получените дупки и махнете вътрешността им.

Отделените кексови парчета оставете настрана, а дупките запълнете с крема. Останалия крем излейте изцяло върху сладкиша и изравнете. Отделените кексови парчета натрошете върху крема и настържете шоколада.

Оставете сладкиша за няколко часа да се охлади. Дупченият сладкиш с крем е уникален!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Пробвайте друга рецепта за дупчен сладкиш!
02.12.2023 13:24
Анонимен
Анонимен
Много малко е крема и не е сладък.
12.11.2022 13:47
1
Златина Желязкова
Златина Желязкова
Страхотен сладкиш!
05.01.2021 10:18