Вкусна пица с яйце

29/10/2016
"Нямаме претенции, че това е оригинална италианска пица, но ви уверяваме, че това е страхотна и много вкусна семейна пица "
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо652
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

  • за тестото
  • брашно - 3 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • мая - 7 г суха
  • прясно мляко - 200 мл
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • за гарниране
  • яйца - 1 бр.
  • лютеница - 2 с.л
  • чушки - 1/2 бр. зелена
  • маслини - 5 бр.
  • моцарела - 30 г
  • кашкавал - 100 г
  • гъби - 30 г мариновани
  • свинско филе - 50 г пушено
  • черен пипер
  • босилек
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе тестото за пицата, като в купа пресеете брашното, сложете малко сол и киселото мляко. Разтворете маята в прясното мляко и я добавете. Размесете с ръце до получаване на гладко тесто. Покрийте с домакинско фолио и оставете да втаса за час. Тестото разделете, ще ви стигне за три средно големи пици. Разделете на три, вземете едната част и разточете на кръгла кора.

Сложете върху металната скара на печката хартия за печете, прехвърлете тестената кора върху хартията.

Нарежете половин чушка на кръгчета, кашкавала настържете, а моцарелата разрежете на не дебели парчета.

Намажете кората с лютеницата, поръсете с подправите, разпределете пушеното филе, нарязаните гъби и чушката. Поставете на места моцарела и поръсете с кашкавала.

Полейте със зехтина и чукнете яйцето и разпределете маслинките
Сложете в загрята фурна на 180 градуса до готовност за около 25 мин.

Преди консумация полейте с кетчуп или чеснов сос.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар