Ароматен ориз с наденица

29/10/2016
"Предизвикателство е да приготвиш толкова вкусен ориз, но сме сигурни, че вие ще се справите "
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 079
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата5
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете надениците на парчета около 1 см дебели. Загрейте зехтина на котлона на умерен огън и запържете парчета за около 5 мин, докато наденицата промени цвета си.

Извадете парчетата наденица и в същия зехтин запържете подправките - кимиона, куркумата, кърито и чилито (или нарязаната на ситно люта червена чушка).

Прибавете лука и чесъна, предварително нарязани на дребно, и доматеното пюре и задушавайте около 5 мин, докато омекнат зеленчуците. Добавете ориза и разбъркайте хубаво, за да се покрие с подправките.

Добавете виното и бульона. Оставете да заври и върнете и запържената наденица. Овкусете със сол и черен пипер. Покрийте съда с капак, ако съдът е подходящ за фурна, или пресипете ястието в огнеупорен съд и покрийте с фолио или капак.

Сложете в предварително загрята фурна на 190 градуса и запечете за 20 мин или докато оризът омекне.

Адаптирано от Good Foodподобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Сия Рибагина
Сия Рибагина
29.10.2016 17:36
Обожавам добре приготвения ориз, а твоя изглежда супер апетитно :))
1
0

Виж всички коментари или напиши такъв