Свински пържоли с картофени кюфтета с праз

29/10/2016
"Знаете, че свински пържоли обожаваме всякак, но в комбинация с тези картофени кюфтета направо не можем да им се наситим "
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо276
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

  • свински пържоли - 4 бр. без кост, малки (около 450 г)
  • горчица - 2 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
  • за кюфтенцата
  • масло - краве 50 г
  • картофи - 500 г
  • праз лук - 1 стрък
  • брашно - 5 - 6 с.л.
  • яйце - 1 бр.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - за пържене на кюфтетата
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете пържолките със сол и черен пипер. Намажете ги с горчицата и поръсете с мащерката. Ако имате прясна мащерка, е най-добре, но тъй като аз няма използвах изсушена.

Поставете ги в съд, намазан със зехтин, и запечете в предварително загрята фурна на 200°C за 15 мин. При готовност извадете и покрийте с фолио, за да ги запазите топли.

Междувременно сварете обелените предварително картофи в подсолена вода. Нарежете праз лука на кръгчета и го запържете в маслото за около 5 мин.

При готовност на картофите ги отцедете от водата и върнете за кратко тенджерата на котлона да се поизсушат. Намачкайте хубаво картофите и ги смесете със запържения праз лук.

Оформете с ръце кюфтенца и ги оваляйте в предварително разбитото яйце и после в брашно, смесено със солта. Изтупайте излишното брашно и запържете в загрятото олио.

Пържете за около 2 мин от всяка страна или до златисто. Поднесете готовите кюфтенца с пържолите.

Адаптирано от Good Foodподобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар