Свинска плешка с картофи

29/10/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"С удоволствие готвим и с още по-голямо удоволствие похапваме свинска плешка, особено приготвена така "
Приготвяне15 мин.
Готвене100 мин.
Общо115 мин.
Порции5
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо7 007
  • Преглеждания за месеца875
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и картофите, нарежете лука на дребно, а картофите - на по-едри парчета.

Чесъна почистете и нарежете на ситно.

Месото нарежете на сравнително еднакви по големина парчета.

Сложете месото, картофите, лука и чесъна в тава, поръсете със сол, черен, червен и лют пипер. Добавете мащерка и риган на вкус, полейте със зехтина, разбъркайте и добавете бирата.

Загрейте фурната на 180 градуса, покрийте тавата с алуминиево фолио и сложете да се пече за час, махнете фолиото и допечете още 20 мин до приятен загар по месото и картофите.

Накрая поръсете със свеж магданоз.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар