Селска супа с лапад

30/10/2016
Сия Рибагинаот Сия РибагинаМастър Шеф 5x
"Нямаме търпение напролет да излезе лападът, за да приготвим тази вкусна селска супа "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо918
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • лапад - 300 г
  • лук - 1 глава кромид
  • морков - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • фиде - 1 шепа
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 2.5 л зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и нарежете на ситно, моркова почистете и настържете на ситното ренде.

Загрейте зехтина в тиган на котлона, сложете зеленчуците и запържете за кратко до омекване.

Нарежете и почистете лапада. Добавете в тигана и запържете и него, сложете брашното, разбъркайте и сипете постепенно бульона. Подправете със сол и пипер.

Оставете бульона да кипне и гответе 10 мин. Сложете фидето, като го начупите в ръка, оставете да омекне за още 10 мин.

Направете сместа за застройката, като в купа разбиете яйцето, добавете млякото, сол и пипер.

Преди да сипете застройката, трябва да изравните температурата и с тази на супата. Гребнете един черпак от течността на супата и го сипете на тънка струя при непрекъснато разбъркване в сместа за застройката.

Бъркайте и сипете още един черпак, след това вече внимателно изсипете застройката в супата. Гответе 5 мин и махнете супата от котлона.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар