Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Селска супа с лапад

Селска супа с лапад

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
30/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Нямаме търпение напролет да излезе лападът, за да приготвим тази вкусна селска супа"

Необходими Продукти

  • лапад - 300 г
  • лук - 1 глава кромид
  • морков - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • фиде - 1 шепа
  • за застройката
  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • сол
  • черен пипер
  • бульон - 2.5 л зеленчуков
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и нарежете на ситно, моркова почистете и настържете на ситното ренде.

Загрейте зехтина в тиган на котлона, сложете зеленчуците и запържете за кратко до омекване.

Нарежете и почистете лапада. Добавете в тигана и запържете и него, сложете брашното, разбъркайте и сипете постепенно бульона. Подправете със сол и пипер.

Оставете бульона да кипне и гответе 10 мин. Сложете фидето, като го начупите в ръка, оставете да омекне за още 10 мин.

Направете сместа за застройката, като в купа разбиете яйцето, добавете млякото, сол и пипер.

Преди да сипете застройката, трябва да изравните температурата и с тази на супата. Гребнете един черпак от течността на супата и го сипете на тънка струя при непрекъснато разбъркване в сместа за застройката.

Бъркайте и сипете още един черпак, след това вече внимателно изсипете застройката в супата. Гответе 5 мин и махнете супата от котлона.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: