неделя, 7 февруари

Торта Сахер

От ШоколадкаНовак 27/12/2011
Приготвяне
Готвене
Общо
Порции10-12 парчета
Изпрати Торта Сахер
до име:
до имейл:
от име:
от имейл:
Прати
Статистика
  • Споделяния
  • Харесвания
  • Преглеждания общо32 330
  • Преглеждания за месеца49
  • Преглеждания за седмицата49
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Продукти

  • шоколад - 200 черен
  • масло - 180 г краве
  • захар - 100 г
  • брашно - 180 г
  • ванилия - 2 пакетчета
  • яйца - 6 жълтъка + 6 белтъка
  • захар - 100 г пудра
  • сол - щипка
  • конфитюр - 450 г от кайсии, за пълнежа
  • ром - 3 с.л., за пълнежа
  • за глазурата
  • захар - 200 г
  • вода - 125 мл
  • масло - 1 - 2 с.л. краве
  • шоколад - 200 г млечен или черен
Сготви+2 точки
Бъди първият, който ще ползва новата опция тук.

Приготвяне на Торта Сахер

Загрейте фурната на 180 градуса. Подгответе кръгла форма за печене, като я покриете изцяло с хартия или я намазнете и набрашните леко.

Разтопете за блата на водна баня (без да завира водата) натрошения черен шоколад. Разбийте маслото и захарта до пухкава смес и добавяйте по два жълтъка наведнъж.

Разбийте добре и добавете разтопения и леко охладен шоколад. Бъркайте, докато се получи гладка смес.

Разбийте белтъците със щипка сол на твърд сняг и постепенно добавяйте пудрата захар. Внимателно смесете 1/3 от белтъците с шоколадовата смес.

След това започнете да редувате по малко от предварително пресятото брашно и по малко от останалите разбити белтъци. Бъркайте така внимателно със шпатулата.

Сместа изсипете в подготвената тава, изравнете отгоре и сложете във предварително загрята фурна. Печете блата около 35-40 мин. След това го извадете, охладете, извадете от формата и го разрежете на 2 отделни блата.

Конфитюрът с рома се кипват, пасират и се охлажда. След това намажете долния блата с 1/2 от конфитюра, покрийте с втория блат и намажете с останалия конфитюр отгоре и отстрани.

За глазурата сложете в съд на котлона водата, маслото и захарта на силен огън и варете около 5 минути - захарта трябва да се разтопи и сиропът да се сгъсти.

Свалете от огъня и на порции добавете към сиропа начупения шоколад. Разбъркайте до смесване на всички съставки.

Оставете да се охлади глазурата леко и щом започне да се сгъстява, намажете с нея равномерно тортата от всички страни. По желание поднесете торта Сахер със топка сладолед или разбита сметана.[подобни рецепти тук]

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

Обща оценка за рецептата:Дай и ти своята оценка!
4.4 от 30 Гласа

Отзиви (2)

Най-новитеНай-добритеНай-лошите
0
0
Отговор
джеси

2014-01-01, Оценка 5.0 от 5 за Торта Сахер

Супет е тортата
0
0
Отговор
Живка Динева

2013-05-16, Оценка 5.0 от 5 за Торта Сахер

Превъзходна торта.Защо не мога да копирам рецептата.

Най-популярните рецепти от категорията

Избрани

Подобни и изпробвани

Подобни от Ezine.bg

Свързани Статии

Още от категориите

Още рецепти с

Домашна и бърза рецепта за Торта Сахер. Доволен ли си от това, което намери? Виж другите ни категории за Торта Сахер. Избрани рецепти от българската и чужда кухня. Препоръки как се приготвя Торта Сахер в Готвач.бг - твоят кулинарен сайт с хиляди рецепти, вкусотии, съвети и препоръки от нашите автори, на едно място.