Торта Къпини

30/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67294618165
"Сочна плодова торта, събрала в себе си слънчевите лъчи, настроението и аромата на лятото "
Приготвяне40 мин.
Общо40 мин.
Порции8
Сготви+1 точки
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо830
  • Преглеждания за месеца11
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Направете първия блат, като в купа разбиете яйцата с ванилията и захарта до кремава смес. Пресейте брашното с бакпулвера и добавете към яйчената смес, като разбърквате с дървена лъжица до хомогенна смес.

Вземете голяма плоска правоъгълна тава, постелете хартия за печене, намажете с малко олио и сипете сместа, разнесете по цялата повърхност на тавата. Сложете в загрята фурна на 180 градуса за около 20 мин до суха клечка. Извадете блата и оставете да се охлади.

Направете втория блат по същия начин като първия, но добавете какаото и оцветете. Сложете във същата тава с хартия за печене, при готовност махнете от тавата и оставете да се охлади.

Направете крема по описание на опаковката.

Обърнете единия блат, махнете внимателно хартията и го разделете на половина, трябва да се получат два правоъгълника. С другия блат направете по същия начин.

Подредете тортата, като в поднос сложите едната половина на белия блат, сиропирайте с малко прясно мляко, намажете със сладкото и сипете част от крема, захлупете с половината от какаовия блат, пак сиропирайте, намажете със сладко, крем, покривате с белия блат и така процедирате до поставяне на последния какаов блат, който намажете със сладко и обилно с останалия крем.

Украсете с плодове къпини и оставете тортата в хладилника за няколко часа.подобни рецепти тук

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар