Българска пица с кайма

30/10/2016
"Пица, но в един по-вкусен български вариант "
Приготвяне50 мин.
Готвене20 мин.
Общо70 мин.
Порции1
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 024
  • Преглеждания за месеца37
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбърква се сухата мая в топло прясно мляко, изсипва се в кладенчето на брашното, направено в средата. Добавя се сол, зехтин, яйцето и се разбърква всичко с вилица, като се загребва от брашното, да стане топка тесто, се сипва върху поръсена маса с брашно и се доизмесва на меко тесто. Оставя се на топло да втаса 30 минути.

Оризът се измива и вари до готовност, после се отцежда и измива със студена вода. Омесва се каймата със сварения ориз, черен пипер, сол на вкус и ситно нарязан лук.

Втасалото тесто се оформя на тънък блат в намаслена тава. Отгоре се намазва с лютеницата и разпределяме плънката от кайма и ориз. Поръсва се с ронена чубрица и се залива с малко зехтин.

Печем пицата в загрята фурна 180 градуса. Малко преди да е напълно готова, се поръсва с настърган кашкавал и отново се запича.подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар