Кьопоолу в буркани

30/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67293117145
"Хитро - да затворите салатката за зимата още от сега "
Приготвяне60 мин.
Готвене20 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо25 096
  • Преглеждания за месеца1534
  • Преглеждания за седмицата280
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпечете патладжаните и чушките, покрийте и задушете за половин час. Охладете и почистете от дръжките, семките и обелете чушките. Отцедете и минете зеленчуците през месомелачка. Доматите обелете и смелете и тях с месомелачката.

Почистете чесъна и със солта счукайте в хаванче, магданоза измийте и смелете и него.

В тава се слагат патладжаните, доматите, чушките, магданоза и чесъна. Разбърква се всичко много добре, прехвърля се в тенджера и сместа се загрява до кипване, маха се от котлона и гореща се налива в затоплени стерилизирани буркани.

Затваря се с капачки и бурканите се слагат във вода, стерилизират се след завиране засечете 20 мин, извадете и обърнете с капачката надолу.

Преди консумация подправете кьопоолуто с допълнително сол, олио и чесън на вкус.подобни рецепти тук

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар