Гризини със семена, червен пипер и хималайска сол

30/10/2016
Veselina
отVeselinaГотвач263562593
"Чудно бирено мезе "
Приготвяне40 мин.
Готвене40 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 075
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа разбиваме 1 яйце. Прибавяме 1 ч.л сол. В една супена лъжица капваме 2-3 капки оцет.

Амонячната сода я шупваме в оцета. След като шупне, я слагаме при яйцето. Отмерваме си 1 ч.ч. прясно мляко. Добавяме прясното мляко в купата. Всичко объркваме с лъжица.

На стайна температура сме оставили да се размекне маргаринът. Прибавяме маргарина и пак разбъркваме. Прибавяме на части от брашното. Трябва да се получи меко тесто.

Набрашняваме си масата и го месим пак. Разточваме тестото върху посипана с брашно маса. За да ни е по лесно, можем да го разделим на 3 части. Всяка част я разточваме в приблизително правоъгълна форма с дебелина 5-6 мм и режем с кръгло къдраво ножче на ленти.

От дозата излизат 2 тави от фурната.

Застиламе тавата с хартия за печене. Редим лентите. В чиния на купчинки си слагаме бял сусам, черен сусам, ким, червен пипер за удобство. Разбиваме в купичка жълтъка. Мажем ги с разбит жълтък с четка и поръсваме с бял сусам, черен сусам, ким, черевен пипер и хималайска сол по възможност, която преди това си смиламе с мелничка. Печем ги в загрята на 180 градуса фурна до готовност.

Не бухват много при печенето.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар