Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Телешко месо»Пържоли»Телешки пържоли на тиган с карфиол

Телешки пържоли на тиган с карфиол

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Телешки пържоли на тиган с карфиол
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 3
30/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Да вдигнат ръка всички, които обичат да похапват сочни телешки пържоли"

Необходими Продукти

  • телешки шол - 1 кг (от малко теле)
  • карфиол - 1/2 бр.
  • царевица - 1/2 кутийка сладка
  • кетчуп - 1 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • балсамов оцет - 1 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете телешкото на дебели пържоли и леко осолете.

В купа разтворете всички подправки и намажете пържолите, покрийте и оставете така за около час.

Карфиола измийте и разделете на розички, след което пригответе на пара с малко сол.

Овкусените пържоли сложете в загрято олио и запечете от двете страни. Поднесете с карфиола и царевицата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: