Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Пържено Свинско»Крехко месце с краставички и червен лук

Крехко месце с краставички и червен лук

Ваня ГеоргиеваВаня Георгиева
Гуру
2k11k4k10k5
Крехко месце с краставички и червен лук
Снимка: Ваня Георгиева
1 / 4
30/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Застудяването - причина номер 5 да хапвате крехко свинско месце с краставички и червен лук"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 700 г (плешка)
  • червен лук - 1 глава (голяма)
  • кисели краставички - 6 бр.
  • царевица - 1/2 кутийка сладка
  • зеленчукова подправка
  • черен пипер
  • чубрица
  • червен пипер
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и нарязвате плешката на средно големи парчета.

Червения лук режете на ивици, а киселите краставички - на дълги ленти.

В дълбок тиган загрейте олиото и сложете свинското месо да се пържи, след като малко се позапържи, сипете 1 к.ч. вода и оставете да поври с капак.

Като остане на мазнина, овкусете с подправките, добавете лука, краставичките и царевицата.

Пържете до зачервяване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: