Двойна гарнитура за пържоли

29/12/2011
от БогиНовак
"Когато пържолите си заслужават, получават не една, а две гарнитури - коя от коя по-вкусна!"
Приготвяне20 мин.
Готвене35 мин.
Общо55 мин.
Порции2-3
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо17 904
  • Преглеждания за месеца334
  • Преглеждания за седмицата22
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • картофи - 3/4 кг
  • масло - 4 с.л. + още няколко бучици
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • яйца - 3 жълтъка
  • кашкавал - настърган, за поръсване
  • гъби - 500 г
  • мазнина - 1 к.ч.
  • лук - 1 глава, ситно нарязан
  • чесън - 3 - 4 скилидки, накълцан
  • черен пипер
  • сол
  • магданоз - 3 с.л. накълцан
  • лимонов сок - прясно изцеден от 1 лимон

Начин на приготвяне

Обелете картофите, нарежете ги на кръгове, сварете ги добре и ги пюрирайте. Запържете полученото пюре в 4 с.л. масло, разредете го с прясното мляко, посолете, поръсете с черен пипер и го оставете да ври, докато се посгъсти.

Свалете пюрето и леко го охладете. При непрекъснато разбъркване добавете трите жълтъка. Изсипете пюрето в намазнена тава и сложете да се изпече, като поръсите с малко кашкавал и разпределите малки кубченца масло.

Гъбите почистете, нарежете на филийки и ги сложете да се задушват в 100 мл мазнина, където преди тях сте задушили накълцания лук. Добавете чесъна, сол, черен пипер на вкус.

Задушете гъбите до готовност, като доливате от време на време по малко вода. Щом са готови, махнете от котлона, объркайте ги веднага с магданоза и прясно изцедения лимонов сок.

От готовото пюре гребвайте с лъжица и поднесете картофените топките с пържолите и гъбите с подправки.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 6
4 3
3 1
2 1
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар