Вкусни тутманичета с яйце и сирене

30/10/2016
"Да поднесеш тутманик за закуска - това е неувяхваща класика "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо958
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете останалите продукти и замесете меко тесто. Завийте купата с фолио и оставете тестото да втаса.

Може да го замесите от вечерта и да го оставите на хладно. Бавно то ще втаса до сутринта.

Премесете готовото тесто и разделете на две топки. Разточете всяка топка на кора.

Направете плънка от яйцата и натрошеното сирене. Намажете корите с масло.

Изсипете част от плънката върху едната кора, сложете втората кора отгоре и намажете с останалата плънка. Завийте на руло.

Нарежете рулото на охлювчета и ги наредете в тава с незалепващо покритие.

Оставете тутманика да втаса отново. Изпечете до златисто в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар