Вкусни тутманичета с яйце и сирене

30/10/2016
"Да поднесеш тутманик за закуска - това е неувяхваща класика "
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 013
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • За тестото
  • брашно - около 1 кг
  • яйца - 3 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • сол - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • мая - 1 пакетче
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • вода
  • За плънката
  • сирене - 300 г
  • яйца - 2 бр.
  • масло - 125 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете останалите продукти и замесете меко тесто. Завийте купата с фолио и оставете тестото да втаса.

Може да го замесите от вечерта и да го оставите на хладно. Бавно то ще втаса до сутринта.

Премесете готовото тесто и разделете на две топки. Разточете всяка топка на кора.

Направете плънка от яйцата и натрошеното сирене. Намажете корите с масло.

Изсипете част от плънката върху едната кора, сложете втората кора отгоре и намажете с останалата плънка. Завийте на руло.

Нарежете рулото на охлювчета и ги наредете в тава с незалепващо покритие.

Оставете тутманика да втаса отново. Изпечете до златисто в умерена фурна.подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар