Платика във фолио

30/10/2016
Monika Ivanovaот Monika IvanovaМастър Шеф
"Сочна, вкусна и привлекателна рибка за тънка талия!"
Приготвяне10 мин.
Готвене50 мин.
Общо60 мин.
Порции2
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо500
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3,7 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • риба - 2 бр. платика
  • лимон - 1 бр.
  • масло - 60 г
  • черен пипер
  • сол
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от вътрешностите, главата и перките. Правите по 7-8 процепа и от двете страни, като внимавате да не стигате чак до костта.

Намазвате отвътре рибата с маслото, сол и черен пипер на вкус и стрития на паста чесън. Слагате по три резенчета лимон във всяка риба.

Намазнявате фолио и слагате по малко парче масло и две резенчета лимон върху рибата. Завивате рибата с фолиото и притискате краищата хубаво, за да не изтекат соковете.

Платиката се пече във фурна на 220 градуса за 45 минути, като след около 25 може да обърнете рибите. Поднасяте с гарнитура по собствен вкус.

Може във фолиото при рибата да добавите и зеленчуци, така че едновременно да сте готови и с гарнитурата.подобни рецепти тук

5 1
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар

Топ Рецепти

Готвач.бг във Фейсбук

Подобни от Gotvach.bg

Още от категориите