Бял сос с кисело мляко

30/10/2016
ВИЛИ-Виолета Матева
отВИЛИ-Виолета МатеваГуру175382453611
"Вкусен сос за месо ,чушки и сарми!"
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо32 173
  • Преглеждания за месеца3519
  • Преглеждания за седмицата174
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

  • кисело мляко - 1 кофичка
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • жълтък - 1 бр.
  • вода - 1 к.ч. или сос от печените чушки
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • лимонов сок - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерка се загрява маслото и олиото. Брашното се добавя и се запържва на слаб огън, да не прегори, като се бърка непрекъснато.

След като промени цвета си, се разрежда с охладения сос от чушки или водата. Посолява се на вкус, разбърква се с телена бъркалка до хомогенност и се оставя за минута на котлона да клокне.

Сваля се от огъня тенджерката, добавя се киселото мляко с разбит в него жълтък и отново се слага на котлона само за 1 минута, добавяте и лимонов сок и сосът е готов.

Може да се сервира с пълнени чушки, пържени картофени кюфтета или сарми!подобни рецепти тук

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар