Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Гарнитура за месо

Гарнитура за месо

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Гарнитура за месо1 / 3
29/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Добре, пържолите от нас, но ако искате и вие да ги опитате, трябва да ни подкупите с вкусна гарнитура"

Необходими Продукти

  • ориз - 1 ч.ч.
  • масло - 60 - 70 г масло, разтопено
  • сол
  • черен пипер
  • кашкавал - 1 ч.ч. настърган, може и сирене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържете в разтопеното масло ориза, докато стане прозрачен. Залейте го с 3 ч.ч. гореща, подсолена вода, като ги добавяте една по една, докато се абсорбира всяка от ориза.

Успоредно, докато варите ориза, го посолете и го поръсете с черен пипер. Сварете го на слаб огън, отстранете от котлона и го разбъркайте с настъргания кашкавал или сирене.

Поднесете го като гарнитура към задушено или печено месо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: