Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Туршия по рецептата на баба

Туршия по рецептата на баба

ГЕРГАНА ЯНКОВАГЕРГАНА ЯНКОВА
Иноватор
3123k6872k3
Туршия по рецептата на баба
Снимка: ГЕРГАНА ЯНКОВА
1 / 2
30/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"Време е да отворим тефтерите на нашите майки и баби и да си припомним най-вкусните рецепти за туршии"

Необходими Продукти

  • цветно зеле - 5 кг
  • камби - 5 кг
  • моркови - 500 г
  • сол - 500 г едра
  • вода - 7 л
  • магданоз - 1 връзка
  • За марината
  • оцет - 3 бутилки /по 700 г/
  • олио - 600 г
  • захар - 1.500 кг
  • аспирин - 8 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Камбите се нарязват на парчета и се слагат в солен разтвор /вода 7 л и едра сол 500 г/ да престоя 24 часа.

След това отцедете от водата и прибавете морковите, нарязани на кръгчета, а цветното зеле - на цветчета.

Към продуктите нарязваме магданоза.

Слагаме марината на котлона да заври и след като изстине, се заливат зеленчуците.

Престояват още 3-4 часа, като от време на време я разбъркваме и след това я пълним в буркани.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: