Пържени телешки кюфтета

30/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67395419375
"Покана за обяд, която не може да отхвърлите "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 360
  • Преглеждания за месеца287
  • Преглеждания за седмицата46
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете каймата за кюфтетата от прясно телешко месо, сложете в купа.

Нарежете магданоза на ситно, махнете корите на две филии хляб и го полейте с млякото, изцедете с ръце и отцедете.

При каймата сложете магданоза, содата, двете яйца, отцедения хляб, сол и черен пипер. Замесете каймата с ръце до съединяване на всички продукти.

Оставете покрита с домакинско фолио в хладилника за няколко часа.

Почистете и нарежете лука на ситно, извадете каймата, добавете лука, размесете отново и оставете каймата за половин час на стайна температура.

Сложете брашното в чиния, оформете малки кюфтета от каймата и оваляйте всяко в брашното.

Изтръскайте излишното брашно, загрейте олио в тиган на котлона и пържете кюфтетата до готовност от двете страни. Извадете и отцедете върху домакинска хартия.подобни рецепти тук

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Йорданка Ковачева
Чудесни се получиха кюфтенцата! Добавих и малко кимион за още разкош :) Благодаря ти, Сия!
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв