Пилешки крилца с три вкуса

30/10/2016
Сия Рибагина
отСия РибагинаМастър Шеф67293117225
"Мечтата на бременните и всички, които не ги е страх да експериментират с вкусове в кухнята "
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 664
  • Преглеждания за месеца20
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пилешки крилца - около 1200 г
  • лимони - 1 бр.
  • соев сос - 5 с.л.
  • мед - 1 с.л.
  • захар - 1 с.л. кафява
  • оцет - 1 ч.л. балсамов
  • чесън - 2 скилидки
  • червен пипер - 1 ч.л. лют
  • сол
  • черен пипер
  • зехтин - 3 с.л.
  • бяло вино - 150 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете чесъна и смачкайте скилидките в хаванче, добавете малко сол, оцета и зехтина. Прехвърлете сместа в купа, сипете соев сос, меда, захарта, черен и лют пипер и сока на един лимон. Разбъркайте всичко.

Почистете пилешките крила и сложете в купа, полейте ги с получената марината. Покрийте купата с домакинско фолио и сложете в хладилника. Мариновайте крилата за два часа.

Извадете от хладилника и оставете за няколко минути на стайна температура.
Загрейте фурната, прехвърлете крилцата в тавичка, сипете виното и сложете да се изпекат на 180 градуса за 40 мин до готовност.

Ако фурната ви е много силна, поставете алуминиево фолио върху тавата, за да не изгорят, но не я запечатвайте, накрая махнете фолиото и запечете до приятен загар.подобни рецепти тук

5 6
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар