Банички-розички със сирене и кашкавал

30/10/2016
"Вкусна закуска по всяко време!"
Приготвяне40 мин.
Готвене35 мин.
Общо75 мин.
Порции12
Сготви+1 точки
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 547
  • Преглеждания за месеца48
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пакета от корите се разделя на две части. В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко с разбита в него сода за хляб, 3 с.л. олио, газираната вода и сол на вкус.

Взема се една кора и се поръсва с олио, върху нея поставяме втора, поръсваме с олио и натрошено сирене. Отгоре се поставя нова кора с олио, втора кора със сирене и така, докато свърши едната половинка от корите.

Всички кори заедно се навиват на рехаво руло, а то се нарязва на филии по 3 см.

В намаслена тава се нареждат с разреза нагоре едно до друго. Така се оформя и втората част от корите. С лъжица се заливат отгоре с приготвената смес, върху всяка розичка се поставя парченце масло.

Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто. Малко преди края изваждаме розичките и върху всяка се поставя настърган кашкавал. Връщаме за 5 минути във фурната само отгоре, да се разтопи кашкавалът, и сервираме топли!подобни рецепти тук

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар