Пърленки с кашкавал и сирене

31/10/2016
Христилияна Личева
отХристилияна ЛичеваИноватор346953494
"С такива пърленки няма и да се сетите за ядене "
Приготвяне50 мин.
Готвене25 мин.
Общо75 мин.
Порции15 броя
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 432
  • Преглеждания за месеца216
  • Преглеждания за седмицата16
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се пресява и се изсипва в дълбока купа. В брашното се прави кладенче и в него се счупва яйцето. Содата се прибавя към киселото мляко, разбърква се и се изчаква малко да шупне. След това се изсипва при брашното.

Замесва се меко тесто. Полученото тесто се оставя завито със чиста кърпа на топло, за да почине за около 20-30 минути. След като тестото е починало се разделя наоколо 15 малки топки тесто.

Всяка малка топка тесто се разточва с точилка. На котлона се слага сача да загрее. През това време се настъргват кашкавалът и сиренето. Подмазва се с малко олио или зехтин. Маслото се разтапя.

След като сачът се е нагрял се слага пърленката. Намазвам с малко от разтопеното масло. След като се зачерви от долната страна пърленката се обръща. Отново намазвам с разтопеното масло.

Отгоре поръсвам с настърганите кашкавал и сирене. След като се зачерви и от другата страна отстранявам от котлона. Готовите пърленки покривам с капак.подобни рецепти тук

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар