Сладки гъсенички

31/10/2016
"Ужасно вкусни гъсенички, с които има реален шанс да прекалите "
Приготвяне40 мин.
Готвене25 мин.
Общо65 мин.
Порции15
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 463
  • Преглеждания за месеца168
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч. ч.
  • масло - 1 к. ч. или мас
  • ванилия
  • сода за хляб - 1 к. л.
  • амонячна сода - 1 ч. л.
  • лимонова кора
  • брашно - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват яйцата със захарта , като се отделя един жълтък за намазване отгоре.

Добавя се разтопената мас или масло, ванилия, настъргана кора от лимон за аромат и содата за хляб. Разбърква се добре с брашното да се получи тесто за шприцоване.

Нареждат се курабийките в намаслена тава, с четка се намазват с разбит жълтък и поръсваме с кристална захар. Печем в загрята фурна 180 градуса до златисто.подобни рецепти тук

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар