Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Пилешко филе, панирано с овесени ядки

Пилешко филе, панирано с овесени ядки

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Пилешко филе, панирано с овесени ядки
Снимка: Monika Ivanova
2 / 3
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Перфектното парти предложение - хрупкаво пилешко, панирано с овесени ядки"

Необходими Продукти

  • пилешки филета - 2 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • къри - 1 с.л.
  • овесени ядки - 5 - 7 с.л.
  • масло - 4 с.л. за пържене
  • За маринатата
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • черен пипер - 2 зърна
  • лук - 1 глава
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязвате пилешките филета на тънки късчета. От изброените продукти правите марината и слагате в нея филетата поне за 1 час.

Изваждате ги и ги отцеждате. Яйцата се разбиват и към тях се добавя кърито - топвате пилешкото в тях, след което ги овалвате добре в овесените ядки.

Притискате панировката внимателно с ръка за да полепне по-хубаво. Изпържвате в загрята мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: