Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Следновогодишен специалитет

Следновогодишен специалитет

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Следновогодишен специалитет
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
28/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"А вие си мислехте, че най-вкусните ястия се приготвят само на Нова година?"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 2 бр.
  • свински пържоли - 2 бр.
  • гъби - 3 - 4 бр.
  • лук - 1 глава
  • домати - 1 буркан (500 г)
  • маслини - 100 г
  • картофи - 5 - 6 бр. печени бейби
  • шунка - 150 г
  • сушени домати - 1 шепа
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете и запечете пържолите и картофите в тавичка.

В тиган запържете лука, гъбите и шунката, нарязани на кубчета.

Прибавете пасираните домати, подправки на вкус и сушените домати.

След няколко минути свалете от котлона. Залейте пържолите с приготвения сос. Поръсете с маслините и сложете във фурната.

Печете на 200 градуса около 20-25 минути. Сервирайте ястието топло с чаша хубаво червено вино.

Следновогодишният специалитет е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: