Сладки фунийки с крем

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
30
"Колкото и фунийки да направите, все няма да стигнат - правило № 26 в Кулинарията"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • сода - 1 ч.л.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - около 800 г
  • за крема
  • прясно мляко - 1 литър
  • захар - 1 ч.ч.
  • пудинг - 2 бр. ванилия
  • масло - 60 г
  • орехи - 200 г смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа пресейте брашното. Добавете разбитите яйца, млякото със содата и олиото. Омесете средно меко тесто. Разточете на голяма кора.

Нарежете на ленти (0. 5 см) и с дължина около 30 см. Навийте ги на намаслените фунийки и ги подредете в тава, застлана с хартия. Печете на 180 градуса около 20 минути.

Извадете и още топли ги освободете от формичките. Пригответе крема, като сварите млякото - 800 мл. В купа сипете останалото мляко, захарта и пудинга.

Разбъркайте и изсипете сместа във врящото мляко. Бъркайте, докато се сгъсти. Оставете леко да се охлади и прибавете маслото. Разбъркайте хубаво и напълнете фунийките.

Потопете ги в смлените орехи и ги подредете изправени, за да не изтече кремът. Сладките е хубаво да престоят една нощ, за да омекнат.

Сладките фунийки с крем са невероятни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: