Ванилов крем карамел

31/10/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Изумителен крем-карамел, който ще ви накара да забравите за всякакви диети "
Приготвяне10 мин.
Готвене90 мин.
Общо100 мин.
Порции10
Сготви+1 точки
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо3 298
  • Преглеждания за месеца309
  • Преглеждания за седмицата47
  • Рейтинг4,9 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Към тях налейте млякото и ванилиите. Разтопете захарта за карамела с добавената вода. След като се карамелизира я разпределете в купички за крем карамел. Прецедете млечната смес и напълнете купичките.

Поставете ги в дълбока тава и ги сложете във фурна.Налейте студена вода, до 2/3 от височината на купичките. Печете крема на 140 градуса около час и половина.

По време на печенето доливайте студена вода или добавяйте кубчета лед, за да не заври водата в тавата.

Оставете крема да изстине в тавата и чак тогава ги преместете в хладилника. По желание сервирайте крема, обърнат върху десертна чинийка.подобни рецепти тук

5 6
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар