Кумско пиле

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Кумско пиле1 / 6
29/12/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
200 мин.
"Един от задължителните атрибути при организирането на сватба е кумското пиле, но приготвянето му е сложна задача, която не е по силите на всекиго!"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 готово печено пиле
  • яйца - 1 брой
  • чушки - няколко печени и белени капии (червени и зелена)
  • грозде - ситни зърна за гердана
  • кисело мляко - 1 кофичка цедено
  • крема сирене - 1 опаковка
  • палачинки - 2 броя, по - големи
  • моркови - 1 - 2 броя за украса
  • домати - 2 броя
  • магданоз - стръкчета
  • зеле - или маруля, за основата
  • маслини
  • лимони
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземете 1 готово печено пиле и го забучете добре върху бирена бутилка право. Пробийте внимателно дупка в долната част на 1 яйце и оставете белтъкът и жълтъкът да се изтекат. С помощта на клечка забучете яйцето като глава на пилето. Нарисувайте му лице с мустаци.

Бирената бутилка с пилето поставете върху поднос, а около него наредете накълцано зеле или листа маруля, цветчета изрязани от моркови и домати, маслини и лимони. Направете украси от зеленчуци, плодове и ядки по ваше усмотрение.

Намажете пилето със смес от цеденото кисело мляко и крема сиренето. Заделете малко за украсата на края. От печените червени чушки оформете елечето на кумското пиле. По средата сложете една лента зелена печена чушка, която ще играе ролята на пояс. В нея може да забодете 1 малка и тънка люта чушка, която напомня пистолет.

Краката на пилето също облицовайте в чушки, за да направите панталоните. Напълнете пош или шприц със сместа от киселото мляко и с помощта на тънък накрайник нарисувайте орнаменти по дрехата - компчета, ченгелчета и т.н., които напомнят шарката на народна носия.

С 1 палачинка заметнете полуготовото кумско пиле, така че да прилича на наметало. В ръката му може да сложите клонка с някаква украса. Зърната грозде нанижете внимателно върху конец и направете гердана на кумското пиле. От чушка или домат направете калпака на пилето, като го сложите върху лицето.

Снимка: Usmivka.org

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
513
45
32
24
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Ето как се получи и моето кумско пиле
17.09.2022 18:49
1
Анонимен
Анонимен
Тази снимка е моя, като пишете рецепта снимайте и качвайте това ,което ви се е получило,не е коректно някак си
21.08.2021 18:06
Monika Ivanova
Monika Ivanova
Трудно си е...нашето имаше очила от грозде и пушеше цигара, но ни го прави майстор, който си се занимава с тези неща.
08.05.2016 14:40
Малина
Малина
е ...добре е преразказана снимката ми...хахах, не е толкова лесно
05.06.2012 20:30
1
4