Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Миш Маш»Дяволски яйца в доматен сос

Дяволски яйца в доматен сос

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Дяволски яйца в доматен сос
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
24/12/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Тези яйца са пикантното доказателство, че в Ада готвят по-вкусно"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • сирене - 50 г
  • кашкавал - 50 г
  • лют пипер - 1/2 ч.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • за соса
  • паприкаш - 1 буркан
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • сол
  • черен пипер
  • риган
  • брашно - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата, обелете и разрежете на две части. Извадете жълтъците и ги сложете в купа. Към тях прибавете настъргания кашкавал, сирене, жълтъците и подправките.

Разбъркайте добре и напълнете белтъците. В тиган загрейте олио. В него запържете лука и чесъна.

Добавете 1 ч.л. брашно и паприкаша (предварително пасиран).

Прибавете подправките и оставете соса за 15 минути на котлона. Свалете и изсипете в тавичка.

Подредете пълнените яйца и печете ястието на 220 градуса около 20 минути. Сервирайте миш маша горещ, поръсено с нарязан пресен лук или магданоз.

Дяволските яйца в доматен сос са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
55
42
30
20
10
Дай твоята оценка: