Пуешко с царевица

31/10/2016
"Интересна комбинация от пуешко и зеленчуци, която нямаме търпение да опитаме "
Приготвяне10 мин.
Готвене30 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо139
  • Преглеждания за месеца2
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

  • пуешки гърди - 500 г
  • лук - 1 глава
  • чесън - 2 скилидки
  • чушки - 3 бр. червени
  • олио - 3 с.л.
  • червен пипер - 2 с.л.
  • кимион - 1/2 ч.л. смлян
  • бульон - 250 мл
  • домати - 1 консерва (850 мл)
  • царевица - 300 г от консерва
  • сол
  • черен пипер
  • сос табаско - 4 - 5 капки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото, лукът, чесънът и чушките се нарязват. Нарязаните пуешки гърди се наръсват с червения пипер и кимиона.

Изпържват се в горещото олио и се изваждат. Лукът и чесънът се запържват заедно с чушките.

Към тях в мазнината се връща месото, добавят се бульонът и доматите. Оставя се да кипне и се вари 10 минути.

Добавя се царевицата и се вари още 3 минути. Овкусява се със сол, черен пипер и сос Табаско.подобни рецепти тук

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар