Хладилни мекици

31/10/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Мекички, които буквално вадите от хладилника и слагате в тигана "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо10 843
  • Преглеждания за месеца839
  • Преглеждания за седмицата485
  • Коментирана2 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • брашно - 500 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мая - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта в купа. Към него прибавете олиото, леко разбитите яйца и маята разтворена в млякото, заедно със захарта. Замесете меко и еластично тесто.

Омаслете хубаво и го поставете в голяма найлонова торбичка. Сложете го в хладилника за една нощ. На сутринта го извадете от плика.Загрейте по-голямо количество мазнина. С намаслени ръце късайте от тестото.

Разтеглете и изпържете в сгорещената мазнина. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия. По желание може да ги поръсите с пудра захар или да ги оставите натурални.

След като извадите тестото от хладилника, не го размесвайте.подобни рецепти тук

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

daria75
daria75
01.04.2017 04:34
Чудесни са.Станаха любими на семейството ми.Опитайте и Вие да приготвите мекиците.Приятен апетит!
0
0
Илияна Димова
Стават много пухкави и вкусни
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв