Хладилни мекици

31/10/2016
Добринка Петковаот Добринка ПетковаМастър Шеф 6x
"Мекички, които буквално вадите от хладилника и слагате в тигана "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции20
Сготви+1 точки
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 194
  • Преглеждания за месеца2025
  • Преглеждания за седмицата15
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4,6 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта в купа. Към него прибавете олиото, леко разбитите яйца и маята разтворена в млякото, заедно със захарта. Замесете меко и еластично тесто.

Омаслете хубаво и го поставете в голяма найлонова торбичка. Сложете го в хладилника за една нощ. На сутринта го извадете от плика.Загрейте по-голямо количество мазнина. С намаслени ръце късайте от тестото.

Разтеглете и изпържете в сгорещената мазнина. Оставете да се отцедят върху кухненска хартия. По желание може да ги поръсите с пудра захар или да ги оставите натурални.

След като извадите тестото от хладилника, не го размесвайте.подобни рецепти тук

  • Любими
  • Google+
  • Pinterest

5 3
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Илияна Димова
Стават много пухкави и вкусни
1
1

Виж всички коментари или напиши такъв