Див заек с дюли и сини сливи

31/10/2016
"Да приготвиш заек си е истинско предизвикателство, но с наша помощ ще смаете всички "
Приготвяне30 мин.
Готвене120 мин.
Общо150 мин.
Порции14
Сготви+1 точки
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо274
  • Преглеждания за месеца8
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4,5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • заешко месо - 1300 г
  • бяло вино - 400 мл
  • дафинов лист
  • черен пипер - на зърна
  • масло - 200 г
  • сол
  • червен пипер
  • лук - 1 кг малки лукчета
  • моркови - 2 - 3 бр.
  • дюли - 2 бр. средно големи
  • сини сливи - 200 г сушени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете заешкото месо на порции. Направете марината от бялото вино, добавете дафинов лист и зрънца черен пипер. Мариновайте заешкото месо за 3-4 часа.

Задушете месото в маслата от всички страни за кратко. Наредете месото в подходяща тава. Овкусете със сол и черен пипер.

Обелете лукчетата, почистете морковите и дюлите и ги нарежете на подходящи парчета.

Добавете лука, дюлите и сините сливи към месото. Налейте 2-3 чаши топла вода и завийте с фолио.

Печете на умерен огън до готовност на месото. Овкусете с черен пипер.подобни рецепти тук

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар