Италианско Минестроне

Monika IvanovaMonika Ivanova
Мастър Шеф
4562k2k2k5
Италианско Минестроне1 / 2
31/10/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Великолепна италианска супа, която ви препоръчваме от сърце"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр
  • картофи - 2 бр.
  • лук - 2 глави
  • чушки - 2 бр. червени
  • целина - 2 глави
  • тиквички - 1 бр.
  • праз - 1 бр.
  • зелен фасул - 100 г
  • розмарин - 1 клонка
  • мащерка - 1 клонка
  • чесън - 4 скилидки
  • бекон - 50 г
  • зехтин - 5 с.л.
  • бяло вино - 100 мл
  • грах - 50 г
  • пармезан - 125 г настърган
  • сол
  • черен пипер
  • босилек - 1 клонка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се пресова, а зеленчуците и бекона нарежете. Зеленчуците запържете в 3 с.л. зехтин.

Добавете бекон, лук, чесън, розмарин и мащерка и заедно задушете всичките продукти. След това залейте с виното и 600 мл вода. Оставяте да покъкри под капак 30 минути, като в последните 5 добавяте и граха.

Изваждате клонките розмарин и мащерка от супата. Загребвате един черпак от по-гъстата част, пасирате съдържанието му и го връщате обратно в тенджерата.

Добавят се пармезанът и останалият зехтин. Овкусява се. Босилекът се накълцва и се добавя към супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: